Tisdag morgon

Ser ut att bli bra väder idag. Såklart vaknade jag vid fem och kunde sedan somna om. Nu vaknade Pontus av mitt knappande, bäst att sluta...

Måndag

Idag har vi åkt skidor nästan hela dagen. Det har däremot blåst rätt mycket och var kallt uppe på fjället. Det mest intressanta under dagen var i och för sig när jag och Jonna skulle byta, jag skulle åka snowboard och Jonna skulle åka skidor. Det var grymt svårt att åka snowboard, jag lyckades att svänga ett par gånger åt höger men ramlade mest. Men jag kommer nog prova fler gånger, det var roligt!

Efter skidåkningen blev det sedvanlig afterski och sedan bastu. Vad som inte hör tillvanligheterna är bastu- och snöbad!

Imorgon lovar de solsken och det hoppas vi på!


Jag och Jonna



Kallt

Sälen

Nu sitter vi i soffan i vår stuga efter en lång dag. Vi skulle börja klockan 04.00 men efter vissa förseningar kom vi iväg. Idag har vi bilat och sedan åkte vi skidor ett par timmar. Superroligt som vanligt! Nu är vi alla trötta och jag funderar starkt på att snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag ta en massa bilder och lägga upp, vi hoppas på en solig dag i backen!

Back on track

Kom hem sent igår kväll efter en lång dag i Stockholm. Tack för alla trevliga kommentarer ni, den lilla tappra skaran av läsare, har lämnat!

Och presentationen gick... utmärkt. Det var mycket trevligt att träffa de gamla klasskamrater som jag skulle opponera på (och som opponerade på mig). Igår var också första gången jag kände att jag är ju snart klar med skolan, och det är fantastiskt. Jag har varit rätt så duktig. Visst, tentaresultatet är i och för sig inte klart ännu. Men det är bara en tidsfråga.

Mindre roligt igår var att jag åkte med min bror till Uppsala och vi (han) åkte fast i hastighetskontroll. 9 km för fort resulterade i 2000 kr böter. Puuh tur att det inte var jag som körde. Men jag tyckte synd om honom.

Nu har jag very very mycket att göra. Ska börja med att skotta bort all sketen snö. Här trodde man att man skulle komma till ett snöfritt landskap, men icke. Måste sedan gå till affären och handla lite mat till Fransspektaklet. Och sedan laga köttgryta som ska med till fjällen, fixa med tvätt och packa upp saker. Ikväll är vi bjudna på middag, ska bli mycket trevligt.

Jonna: Imorgon kommer vi och packar in saker i bilen:)


Varde ljus

Dra ändast in åt helve... jag får ett vannsinnesutbrott. Det är strömavbrott. IGEN.När jag ska dona. Är det snön? Det här händer alldeles för ofta. Och varje gång blir jag förbannad. Det ska bli skönt att snart få bo något mer civilicerat där det finns något så bra som elektricitet när man behöver det. Det enda jag kan göra är att surfa på dongeln ett tag innan batteriet till datorn inte orkar längre. Suck.


Snö utanför mitt fönster

Det virvlar och blåser kallt. Jag stannar inne hela dagen, eventuellt går jag och hämtar posten, vi får se.

Annat var det i söndags, då var det sol och vår. Jag fick följa med en gammal barndomskompis och rida på hennes häst. Det var helt fantastiskt. Först fick jag låna snygga ridbyxor och ridstövlar, sånt som jag går igång på! Vi red sedan till en ridbana där vi skuttade runt några varv och sedan fortsatte vi en sväng i skogen. Hästen var jättefin och lite busig som resulterade att jag näästan ramade av efter att vi hoppat några terränghinder. Men det gick bra som tur va. Det var jobbigt att rida, mycket jobb med benen och hela kroppen för att hålla koll på allt. Takterna sätt väl i men jag var ganska ringrostig. Och jag har väldens träningsvärk i ljumskarna. Men nu har jag fått mersmak och längtar till nästa gång jag får chansen att låna en häst!

Puh nu fortsätter jag med presentationen jag håller på med -ångest. Men det är bara att fortsätta. Ska skriva en opponering också, men vad ska jag "klaga" på? Jag kommer inte på något speciellt. Får krysta fram lite klagomål.

Bye bye!

Tung ögonlock



Lördagkväll, ett par glas rödvin och jag vill gå och lägga mig. Tänk på den tiden jag kunde dansa och vara ute till kl 06 efterföljande morgon. Oj oj det var tider det.

Rastlös som vanligt.

Idag är jag irriterad. Irriterad på livet. Irriterad på den förbannade lågkonunturern som jag hatar.

Ex-jobbet ska nu redovisas på torsdag. Ska bli skönt att få det avklarat, men det är nog lite småfix kvar på det ändå. Min självkritiska sida tror att jag kommer att bli sågad på oponeringen. Förmodligen kommer det inte bli så men jag hittar så många brister i mitt egna arbete nu när jag läser det jag i min tur ska opponera på. Nu vill jag ha det avklarat och istället börja jobba och göra viktiga saker. 

Jag mår inte bra som jag har det just nu. Jag avskyr att inte ha meningsfulla saker att fylla dagarna med. Jag vill vara stressad och ha mycket att göra. Jag älskar känslan av att inte riktigt hinna med allt, då bli jag sjukligt effektiv. Just nu är jag rätt så  väldigt trött på det ovissa i mitt (våra) liv. När ska jag börja jobba? Var ska vi bo någonstans? Jag önskar bara att jag kunde spela fram ett år, för om ett år måste allt vara bra, eller hur?

Dessutom är jag förgrymmad över att stanna hemma hemma fyra dagar ytterligare. Jag blir rastlös här när det inte är sommar och så saknar jag såklart min "man och katt".

Idag har jag gjort snittar, hemmagjord glass och fixat lite inför kvällens middag. Nu ska jag sätta mig i solen och läsa och på eftermiddagen blir det en löprunda. Jag måste ta ut mig, jag vill vara trött i kroppen och i huvudet. Jag vill inte ha någon semester längre.

Tack och hej.


Lysande

Det är underbart väder utanför. Om man bara tittar upp mot himlen och trädtopparna kan man tro att det är en sommarmorgon. Om man tittar ner ser man snön som fortfarande envisas med att ligga kvar. Men med den här solen försvinner den nog snabbt.


Gräsö

Nu är jag på plats, hemma hemma alltså. Jag har flyttat runt ganska mycket, inte under min uppväxt utan under tiden jag pluggat. På grund av det har varit svårt att veta var hemma varit, därför har alltid Gräsö fått heta hemma hemma.

Idag talade jag med min chef på sommarjobbsbanken. Han vill såklart att jag jobbar i sommar men jag skulle helst innan dess fått ett fast jobb någonstans. Nu tror jag att det är dags för en storsatsning på jobb. Nu när tentan är över och allt.

Veckan blir annars lugn. Mammas födelsedag på torsdag, en liten utflykt på fredag, och sedan följa med en barndomskompis och rida i helgen! Äntligen, jag har alltid en konstant längtan efter att få rida igen!

Vi hörs snart.


Framme i stan

Efter allt kånkande kom jag slutligen fram till Robert. Min dator väger verkligen bly, måste skaffa en ny snarast. Nu har jag precis upptäckt att jag har ett gammalt kårkort med mig, alltså inte det nya för i år. Detta är så typiskt mig att slarva med småsaker. Kommer troligen inte vara något problem imorgon, men tillräckligt för att jag ska oroa mig. Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp 06.15 imorgon, usch för att ha tenta på en lördag.


...

Snö, vik hädan. Ingen vill ha dig här något mer. Bara i Sälen då såklart.

Paus och inspiration

Jag har inte ens tittat i mitt nummer av DV som jag fick förra veckan, skamligt. Men det får bli min belöning efter tentan. Nu har jag iallafall en kort kort pluggpaus, äter en muffin, kollar mejlen och passar på att kika in på  The Sartorialist´s blogg.

Jag älskar att gå in på hans blogg och titta på de snygga människor han fotograferar, bäst gillar jag fotografierna från Paris. Kan inte förklara det men det är en speciell känsla med den staden och när man ser människorna därifrån kan man nästan drömma sig bort att man är där igen. Jag hoppas verkligen jag får möjlighet att åka och hälsa på Paris snart. Men den finns alltid kvar, så det är ingen brådska.

Super duper jättesnabba

Okey, dom är inte mina. Jag är inte alls avundsjuk. Inte alls. Okey, bara lite då..




Dom är fina, Pontus nya skidor. Fast jag är lite orolig. För hans skull alltså. Det finns risk för att det blir Supershape + Speedmachine = Superdupermonsterkrash. Fast det hoppas jag inte såklart.
 


Dålig update.

Jag kanske inte är så bra på att blogga iallafall. Dålig uppdatering blir det ibland. Men jag vet inte hur kul det är att läsa att jag sitter och pluggar, ojjar mig över tentan och får raseriutbrott på papprerna med oändliga formler som ser ut som grekiska. Även för mig som borde förstå dem. Men det är bara att bita ihop. Suck, jag är trött på att bita ihop. Ge mig vår, ge mig ett jobb, och nya kläder. Jag behöver det.

Rufskalufs

Nu: Middag

Som alltid på lördagen: Vi går till grannarna och äter mat! Undrar vad som bjuds på idag.

Igår såg vi förresten Män som hatar kvinnor.  Väldigt väldigt bra fast obehaglig samtidigt. Levde upp till förväntningarna från böckerna!

Löprundan

Fick förresten ett alldeldes utomordentligt tips. På i Forms: sida kan man mäta upp den runda som man springer eller promenerar. Hur bra som helst, hur ofta har man inte varit osäker på hur långt det egentligen var när man varit ute och motionerat? Smart säger jag.

Torsdagen

Dagarna går så himla fort när man har mycket att göra. Alldeles för fort för jag hinner knappt med det jag ska göra. Idag har jag i alla fall sökt ett jobb, yeey.. Nu är det bara att hålla tummarna att de snart ringer så jag får komma på intervju.

Plugg och ex-jobb

Idag sitter jag på Högskolan i Borås och pluggar. Det är inte lika bra som på biblioteket hemma på KTH, men det helt ok. Det är full fart mot min tenta nu, plugg dygnet runt så mycket det är möjligt. Det blir lite träning ikväll på gymet också. Har så mycket enerigi i kroppen som vill ut känns det som. Min återhämtning från i söndags gick väldigt fort, känner inte av någon träningsvärk alls i kroppen. Det måste betyda att jag iallafall är rätt så vältränad nu annars hade man varit utslagen längre antar jag.


Ingen morakniv

Som svar till Matildas kommentar tidigare, nej det blev ingen förlovning. Det är nog bäst att vänta med den saken.

Det här var Söndagens premiestege:

Vinst av damklassen - Ring à la Viktoria och Daniel. Alltså mycket mycket exklusiv ring.

Under 6 timmar - Ny alpin utrustning. Nya skidor, pjäxor samt stavar i toppklass.

Under 8 timmar - Vet inte om det var något här, eventuellt ett par nya löparskor.

Under 10 timmar - En morakniv.

Ha ha det blev inte ens en morakniv. Men jag fick världens finaste krans och rosa dalahäst samt finfina blommor av Eija & Kurt när vi kom hem. Kan inte ha blivit bättre.



Vasaloppet - sammanfattning

Varning för långt inlägg.

I Lördags gick jag och lade mig kl. 21.30. Hade inga större problem med att somna och drömde inte ens om skidåkning som jag hade gjort hela veckan innan. Klockan 03.00 började hon vi bodde hos stöka i köket med frukosten så det var bara att gå upp. Var inte så trött alls, troligen pga att jag var så spänd. Åt frukost med de andra två jag träffat kvällen innan samt en man från Scotland, som alla hyrde rum i "vår" lägenhet. Fick i mig rätt så mycket frukost, gröt, macka och ägg. Sedan var det bara att gå till bussen, rejält kallt, under -10 grader. På bussen försökte jag sova, somnade en stund. Ville helst somna för att inte förstå hur långt som det var jag skulle åka skidor tillbaka. Väl framme i Berga efter bilköer var det bara att leta upp startfållan (10) och lägga ut skidorna. Efter det dags att gå till de vidigaste baja-majorna ever. Det är bara att gilla läget, fast man nästan kräks om man råkar andas med näsan. Det var iallafall härlig stämning bland åkarna i väntan på start. När väl starten gick rörde sig alla ganska väl framåt, tills vi kom till den berömda backen. Där var det helt stopp.  I starten hade jag iallafall massa åkare bakom, helt plötsligt var jag sist. Sist som är helt sist, ingen bakom min rygg. Oj oj bara 13 871 framför mig. Det tog väldigt lång tid att komma upp för backen, som är väldigt brant. Tänk slalombacke. I 2 km stog man och saxade ett steg i taget, vilket tog ca 1 timme. Efter det kunde man börja åka lite mer i sin egen takt. Resten av vägen till Smågan gick hyfsat bra fast jag redan kände av värk i fötterna och i hälarna när jag kom till Smågan (efter 11 km). I Smågan träffade jag också på en gammal gymnasiekompis, de var kul! Från Smågan till Mångsbodarna är det sedan 13 km. Här började det kännas lite jobbigt eftersom jag var blev så himla hungrig. Jag fantiserade om korv med bröd och min McFeast jag skulle äta på kvällen och alla de vetebullar och blåbärssoppa jag skulle äta vid kontrollen. Det var både upp- och nedförsbackar. Absolut flest uppför som jag upplevde det. Jag hade ganska bra fäste men upplevde att jag inte hade något bra glid. Fick staka även i nedförsbackarna för att kunna hålla samma tempo som många andra. Väl vid kontrollen åt jag tre bullar och drack minst två muggar blåbär. Åt även en av mina energybars. De efterföljande 11 km var den första etappen av de två absolut jobbigaste på hela loppet. Början gick rätt så bra med utför, men ca 6 km från Risberg börjar stigningarna. Jag hade rygg på en pappa och en dotter. Jag förstod att pappan hade åkt många gånger och att han hade tagit ut sig för mycket just här flera gånger, alltså tog de det mycket lugnt, och då gjorde jag också det. Och det gick ju rätt så bra. Fram till Risberg kom jag strax innan 13.00. Blev lite chockad att det tagit så lång tid. Förstod att jag nog inte skulle kunna slå min tid jag åkte på för tre år sedan. De efterföljande 12 km är till Evertsberg. Denna etapp var den jobbigaste av dem alla. Att veta att man inte ens åkt hälften och vara väldigt trött är påfrestande. Här är det både upp- och nedförsbackar. Eftersom de nedför går så snabbt och de uppför så långsamt upplever man ju att det är uppför hela tiden. Här hade jag sedan länge mycket ont i fötterna och i ljumskarna. Ett kort tag var jag osäker på att jag skulle ta mig i mål och ville helst gråta en skvätt. Men jag struntade i det och gladde mig åt att efter Evertsberg skulle det bli en längre utförskörning. Väl i Eversberg åt jag mina powergel, drack en massa och åt lite för att få extra energi. Jag gick på toa, bytte till torra handskar och fick även veta att Pontus skulle vänta på min i Oxberg. Thank god. Till Oxberg var det 15 km. Den längsta delstäcken men också rejäla utförsbackar. Sträckan gick rätt så bra. Dock så var glidet inte det bästa. Förstod också att andra upplevde att det gick trögare än vad de hade trott att det skulle gå. I Oxberg träffade jag Pontus, jag blev väldigt glad att se honom. Stackarn hade väntat där i två timmar i kylan. Vi pratade lite innan jag skulle vidare. Nu var jag lite mer peppad att skynda mig till mål, det var ju bara 28 km kvar. Nästan ingenting. Här föstökte jag göra en fartökning, fast bryter nästan ihop när det "bara" är uppförsbackar. Alla åskådare längs banan hejar på och säger alltid " Nu är det inte långt kvar, nu är det bara utför", yeah right. Det är aldrig "bara utför". Till Hökberg gick det iallafall bra. Väl där visste jag att det faktiskt var nästan bara platt kvar de sista 19 km. Vilket är det som passar mig bäst. Min svaghet i detta lopp var definitivt uppförsbackarna men även utförsbackarna eftersom glidet inte var det bästa. På platt mark kan jag iallafall staka, och det är jag ganska bra på. Jag kände att mina armar orkar hur mycket som helst så jag stakade nästan hela sista vägen till mål. Gjorde en ganska bra fartökning efter Risberg till mål, fast kom inte över 10 km/h vilket grämer mig lite. Det är ju den tiden jag brukar ha på träning! Fast jag var ju ganska trött. I slutet var det väldigt mörkt innan elljusspåret började i Mora. En person hade pannlampa - smart! Han hade förstått att det här skulle ta tid! Det var iallafall mysigt i mörkret eftersom man på vissa ställen hade tänt marschaller och gjort snölykor. Jag stakade iallafall på och åkte om väldigt många, bara två eller tre personer paserade mig under de sista två milen. Alla underbara människor som hejar längs vägen gör också att man orkar ta i ännu mera. Det bästa var iallafall att jag åkte om en tjej som jag sett flera gånger under loppet men som ändå alltid åkt lite snabbare än jag när jag tidigare försökt åka om henne. Hon hade liksom inte en chans nu. :)

När jag kom till Mora och kom till upploppet och såg målen var det en ofattbar lyckokänsla. Jag fick en jättefin krans av Pontus på upploppet och var så jäkla glad när jag kom över mållinjen. Det hade ju iallafall tagit sin tid, 11 timmar och 33 minuter. Väldigt lång tid.

Som vanligt ångrar jag att jag inte tog i mer i början då jag uppenbarligen hade mycket krafter kvar på slutet. Men jag vet också att jag i början då tyckte att jag inte orkade åka snabbare. Smärtan i kroppen var värst i mitten av loppet, i slutet är man mer "bortdomnad" i fötter och ben och känner den inte på samma sätt. Sammanfattningsvis var det väldigt roligt. Bäst är all underbar publik längs vägen, de gör att man orkar kämpa vidare!

Nu vill jag inte åka mer längdskidor i år men tror att jag kan tänka mig att åka igen nästa år. Det är slitigt men samtidigt en självförtroendeboost att klara av ett uppsatt mål. Nu funderar jag bara vad min nästa grej ska bli. Får fundera lite på det.


RSS 2.0