Är jag vuxen nu?

Jag fick det jobbet som jag inte vågade hoppas på. Kan knappt tro att det är sant men det verkar så. Var på intervju nr två igår och idag fick jag beskedet. Börjar på måndag, snabba puckar som jag gillar.

Lite nervöst är det såklart, men det ska bli kul.

Jag firar genom att skolka från franskan och äta middag ute! Om det inte blir Bollinger ikväll blir det det imorgon for sure :)

Ciao!!!


Ridbloggen



Imorse var jag i Fritsla hos Linda och red en sväng! Det var hur kul som helst, som vanligt! Blev fascinerad över hur lugna hästarna var, vi var tvungna att tränga oss förbi en brummande skogsmaskin samt förbi en timmerbil, vilket inte var några som helst problem. På kortet ser jag ju inte ens så liten ut som jag ibland känner mig, är ännu inte så van att rida stor häst, men kul är det definitivt!

På eftermiddagen skyndade jag mig ner på stan, var tvungen att ordna lite saker inför imorgon. Köpte ett par stövletter som är snygga till kostymbyxor samt en blus att ha under min kavaj. Nu är jag dödstrött i hela kroppen och skulle gärna ta en nap i soffan.

Ciao!!

Flyinge

Hade utan tvekan åkt ner till Flyinge idag för att titta på Meredith Michaels clinic om jag hade sett det i god tid. När jag såg att det skulle vara var det såklart fullbokat, hur coolt hade inte det varit annars?


Latest news

Vad? Jag måste ha en ny businessaoutfit.

Varför? Till intervju nummer två för jobbet jag inte ens vågade hoppas på.

Känsla? Bra, men var jag nervös innan så är det inget mot vad jag kommer att vara nu.



Vardagsrummet



När jag kom hem från franskan hade Pontus homestagat så fint, till och med puffat kuddarna, tänt ljus och gjort fint! Idag fick vi iallafall bordet!

Trött

Puh känner mig sjuk och trött. Ont i halsen och i nacken, hoppas det går över snart. Brr kryper nog ner i soffan med en filt nu och sover en stund.


Och hur gick det här då?

Ingen aning.

Puuh.. var väldigt nervös inför intervjun, men det gick "väl" bra. Det var bara tio stycken av 140 st sökande som fick komma på intervju så det är jag glad över iallafall. Det var inga direkt svåra frågor att svara på, de berättade om sin verksamhet och jag ställde frågor så gott jag kunde, samt att jag fick berätta om mig själv och vad jag har gjort tidigare. Frågan är om jag tillräckligt väl lyckades ge ett intryck av att "ha ett stort intresse av att göra affärer". Även om jag anser mig ha ett stort intresse av det är det svårt att motivera. Den frågan var den jag hade svårast att svara på och det är troligtvis det som kommer att avgöra om jag går vidare till nästa omgång eller inte.

Den som lever får se.

Måndag igen

Helgen har gått superfort som vanligt! Vi har köpt lite nya saker till lägenheten, ett soffbort bland annat som kommer på onsdag!!

I Lördags var vi på födelsedagskalas i Fritsla vilket var mycket trevligt och igår var vi till Holsljunga för att hälsa på där. Vi hittade inte Frans, han var kanske och jagade möss.

Idag håller jag på att förbereda min intervju tills imorgon. Måste vara väl förberedd, hade som mål att läsa ut boken också så det får jag väl jobba lite på. Måste dessutom eventuellt köpa en ny skjorta tills imorgon, funderar på att gå till Jolina och se om de har någon snaidig Ralph Lauren men vi får se, kan bli H&M också...

Ses imorgen.

JAA

Intervju för ett jobb jag verkligen tror jag vill ha. Nu är det bara att damma av boken Råvarumarknaden som jag ambitiöst började läsa när jag sökte jobbet.

Drömjobbet

Idag var jag till Akademibokhandeln för att köpa ett nytt lexikon. Finns det något bättre än att strosa runt i boklådor (används verkligen det ordet nuförtiden?) och bläddra i böcker man skulle vilja läsa. Jag blir sugen på allt i från att köpa kokböcker till självbiografier och skönlitteratur, jag skulle kunna sluka allt. Att jobba i informationsdisken på en bokhandel måste vara drömjobbet.

Lilla hummern och vi

I helgen var vi till västkusten, eller vi är ju nästan alltid på västkusten, men nu var vi det på riktigt! Vi var bjudna på hummerfiske till Bovallstrand. Jag hade verkligen ingen aning hur man fiskade hummer, metspö, hov eller nät liksom? Nej men jag hade väl fått berättat för mig att det var med så kallade tinor, det vill säga en form av burar. Ja ja spännande var det iallafall. Här är Bovallstrand sett från hamnen, jag tycker det såg väldigt västkustskt ut med vita hus och inredda sjöbodar. Jag måste ändå säga att jag nog fortfarande är motståndare till inredda sjöbodar, tycker att det är mer harmoniskt vid Västerjön i söderboda utan massa badisar i bodarna. Fast visst är det otroligt vackert på västkusten. Det är konstigt att öst och västkusten är så olika, och vackra på så olika sätt.



Eriks familjs hus låg sjönära eller vad? Ca 1 meter till vattnet.



Var lite orolig för att åka båt med Erik eftersom förra årets hummerfiske hade slutat med att båten nästan sjunkit och en person hade hamnat i vattnet.... Tuuur att vi i år hade en Anytecbåt från Öregrund!!! Jag kunde andas ut. Den måste väl vara sjösäker om något.



Vi lade ut sex stycken tinor på lördagen och jag agnade med en myyyycket rutten fisk vars lukt ännu inte har gått bort från mina fingrar. 




Sen tog vi upp tinorna på söndagmorgonen ungerfär vid fyratiden. Eller inte, det blev snarade vid elva tiden, just det ja. Och hur många hummrar blev det nu då??



En sjöstjärna!! Jag visste ju inte ens att det fanns sjöstjärnor så jag tyckte detta var en mycket exotisk fångst, vilket jag inte upplevde att de andra riktigt höll med om.



Sen fick vi den, hummern!!! En stor!



Nedan ser vi honom precis innan döden inträder. Maria ser glad ut, hummern anar ännu inget.



Fångsten förra året hade de också bara fångat en stycken så vi var inte så ledsna för det. Det var väldigt kul att fått åkt på hummerfiske iallafall!


Sommar i P1

Inget nytt under solen. Jag promenerade och lyssnade på Michael Treschkows sommarprogram från 2007 i min iPod, det var inspirerande och trevligt. Mitt favoritradioprogram är utan tvekan Sommar i P1, något som för mig är synonymt med sommar hemma på Gräsö. Det är bra att man kan ta med den känslan i i hösten mha podradio:)

Treschkow talade om företagande och världens snabba utveckling. Och om vikten av att utbilda sig och att sverige måste få fler ingenjörer. Jag blev lite pepp och tyckte jag var viktig för ett litet tag. Ungefär tills att jag talade med en (halvsnorkig) tjej från ett bemanningsföretag som frågade vad jag ville arbeta med. Jag försökte svara så gott jag kunde. Sedan ställer hon frågan vad jag istället kan tänka mig arbeta med om ett år, om det inte skulle bli som jag önskade. Visste inte riktigt vad hon förväntade sig att jag skulle svara. Dum fråga tyckte jag, det är klart att man kan vara tvungen att göra något som man kanske inte hade tänkt sig till en början, men då ska väl det vara först och inte sen, man ska väl sträva mot att nå dit man vill.


Tisdag och intervju

Idag var jag på intervju igen.. det gick bra! Det går alltid bra för mig på intervju när jag väl blir kallad.. Tyvärr skulle det ta nästan hela månaden innan de skulle kunna ge besked av olika anledningar, hoppas hoppas...


Mer om helgen

I helgen har vi också:

Köpt en matta till vardagsrummet, yihoo.. snart kan jag presentera en "outfitbild" av vardagsrummet, men inte förrän det finns ett snyggt bord där också.

Grattis



I fredags sa jag (vi) grattis till P (varandra) att han (vi) kännt mig (varandra) i två år!! Så vi firade med lite bubbel och somnade sedan framför tv:n!

Vilken start på dagen

..det var idag. Upp relativt tidigt och tog bussen till stallet och Linda! Red en tur i skogen, superlovely i solen när dimman började lätta! Gick kanoners tills Cocosbollen trampade av sig en sko, stackarn.. Uhuuu..jag vill ha en egen häst, Pontus varför vill inte du ha en egen Cocosboll??

Igår var jag btw på franskkurs, väldigt bra det också! Det visade sig att vi endast är åtta stycken, alla i relativt olika åldrar och med olika yrken, jättekul! Ska bli nyttigt att repetera franskan lite. Den här veckan har varit så bra på alla sätt, skönt med en vecka där saker och ting går som man önskar! Det är ju inte alltid så, så man får vara glad för när det väl inträffar:)

Nu; snart helg och jag måste ta tag i lite grejjer här hemma.

Trevlig helg!

Un soir française

Salut! Ikväll blir det franskakurs för första gången! Spännande ska det bli. Jag har lite funderingar på vilka som kommer att vara där förutom jag. Tror mest på pensionärer och någon man med basker kanske, on verra!

(Obs! Mina franska ord kan än så länge vara felstavade samt i fel form, det är det som jag ska försöka ändra på!)

RSS 2.0