Jag ser yxan i krigarens hand

Efter jobbet idag åkte jag direkt till min bror för att fira hans 37-års dag. Efteråt åkte jag och mamma till Öregrund och gick på Öregrundmåndag, en typ av allsång och lite uppträdande. Ikväll spelade Roger Pontare, jag älskar verkligen hans låt Vindarna. Först sjöng han i ca en timme massa andra sånger som var fina, men inte så bra som hans egna musik. Jag är inte så mycket för jazz (?) som jag tror att det var. Sista låten var iallafall Vindarna viskar mitt namn. Vi fick stanna så länge för att få höra den att vi missade nio färjan hem. Självklart hade han sjungit klart tre minuter över nio, men det gjorde inte så mycket.
 

Öregrund hamn sett från fyrskeppet.


Pontare själv i sedvanlig klänning.


Helg med släktkalas

I Fredags var jag sjuk och hemma från jobbet. Behövde nog det för jag sov halva dagen och inte förrän i Lördags kände jag mig lite piggare, det var ju tur det för då skulle vi ut på 60-års kalas till Helsingen. Det var verkligen stekande hett hela Lördagen. Det var trevligt där, god mat och tipspromenad. Det är fint där ute på ön, skulle kanske vilja bo där på sommaren, men själv på vintern? Det är endå en tuff tant, min faster, får man lov att säga.

Idag var jag med mamma och Göte till Edsöra och solade, det var riktigt varmt och skönt.  Här kommer några bilder från i Lördags.


 
Utsikt från trädgården.


Och lite utsikt från vardagsrummet.


Från båten hem.

Tortyr?

Årets It-grej för alla svenssons måste utan tvekan vara spikmattan. Vi har precis köpt en som vi ska ge bort i present och jag kunde inte motstå att provligga den lite själv först. Ajaj vad ont det gjorde, men samtidigt var det väldigt skönt när smärtan övergick till värme. Jag var däremot livrädd att när jag skulle resa mig upp skulle mattan sitta fast på ryggen och jag skulle få be någon att dra bort den och det enda min rygg skulle bestå av var ett stort öppet sår. SÅ blev det såklart inte, men ryggen blev röd och helt prickig!

Det är en bra present tycker jag.


Mycket vassa taggar.

Nedrans

Nu kom förkylningen, kände mig trött under helgen och igår blev jag sjuk. Var på jobbet idag men det var jobbigt, borde egentligen varit hemma. Ska försöka gå imorgon också om jag inte känner mig sämre.

Tackade slutligen ja till släktkalas på Lördag, tills dess är jag väl frisk. Det började redan klockan ett, puh, hade sett fram emot att sola och vila på Lördag när det ska bli supervarmt, men nu blir det kalas istället.

Midsommarhelgen

Helgen har varit supertrevlig! Jag åkte ner till Pontus o torsdags efter jobbet och kom hem idag på eftermiddagen. Hittade billiga flybiljetter, men flygpplansparkeringen var desto dyrare, hua.. 720 kr för att parkera i tre dygn. Chock när jag skulle åka därifrån. Nästa gång tar jag flygbussen.

Det kändes i och för sig lite konstigt att inte fira hemma här som jag brukar, och inte gå på Hummelgrund på midsommardagen, men det får bli nästa år. Vi hade det trevligt med stor fest, lekar och god mat. Melinda spelade jättefint på sitt dragspel och det var nästan det bästa på hela midsommarafton, dragspel och midsommar hör som liksom ihop.

I lördags skulle jag laga mat. Jag har en tendens att vilja laga svåra saker som ser superlyxigt och gott ut på bilden i kokboken eller där jag hittat receptet. Det blir aldrig så gott som jag vill, och jag verkar aldrig lära mig att välja enkla saker. I Lördags skulle jag koka sparris, röbdetor och vårlökar, servera det med grillad lax och färskpotatis. Över detta skulle jag ringla hollandaisesås. Har någon någonsin klarat av att göra hemmagjort hollandaisesås? Nej det är kanske det svåraste som finns och min gick verkligen inte att äta så vi fick ta crème fraiche istället. Maten var i och för sig god, jag gillar inte lax då, men det gjorde kanske de andra. Haha nästa gång får det bli pommes frites och korv, ett säkert kort för att Pontus ska bli nöjd iallfall. ;-)



Ridning och sol till slut

Alltså det var ju inte sol när jag skulle rida. Nej då regnade det, fast inte så farligt faktiskt. Jag var med Helén från jobbet ut och red på hennes islandshäst vilket var jättemysigt. Det var fart på de små benen vill jag lova. Imorgon ska jag med min kompis Jenny till stallet, det ser jag jättemycket fram emot! Blev så arg när jag inte kunde ha mina ridstövlar att jag dessutom köpte ett par shortchaps innan jag skulle ut och rida igår, så nu kan jag ha dem tills det att stövlarna har varit hos skomakaren. Kan dessutom vara bra att ha lite olika grejor att byta emellan.

Idag har jag annars varit på jobbet som vanligt, skickade iväg mina ex-jobb till företaget äntligen. Skönt att jag kan släppa det helt nu!

Idag sken solen för första gången.När jag kom åkandes i bilen ner genom Öregrund mot färjkön och solen sken, sjön låg stilla och man såg Gräsö och lite längre ut horisonten, då var det så vackert. Absolut en av de finaste platserna på jorden.
 
Vad har hänt annars, jo Jonna uppmärksammande att jag och prinsessan Madeleine hade likadana gummistövlar av alla grejjer. Saknar mina gummistövlar, de får nog komma hit efter helgen. Men det kanske inte passar sig att flyga i dom på vägen hem? Jo det gör det nog.

Matplanering in absurdum

Midsommar ska jag som bekant tillbringa i Holsljunga vilket innebär att jag nästa Söndagkväll kommer hem till gräsö igen. Min mamma ska den dagen eventuellt åka till Västerås och kommer således inte vara hemma när jag kommer hem. Följande samtal utspelade sig nyss:

Jag: Ganska skönt att jag kommer hem redan på eftermiddagen nästa Söndag och inte mitt i natten, hade blivit så jobbigt på måndag morgon annars.

Mamma: Jaha just ja.. Paus.. Vad ska vi hitta på att du ska äta när du kommer hem på kvällen då?

Min mamma vill alltså planera över en vecka i förväg vad jag ska äta när jag kommer hem om hon eventuellt inte är hemma. Ha ha ha vi skrattade gott åt hennes sjukliga matplaneringsbehov.


Regn och regn

Tror ni jag kunde ha stövlarna? Nej självklart inte. För smala längst upp på skaftet, idag tvingade jag ändå på mig en stövel och sjutton va ont det gjorde. Ropade i panik på mamma så hon skulle hjälpa mig av med den. Hon trodde det var grannarnas ungar som ropade på mamma så hon kom såklart inte till undsättning. Tillslut fick jag av mig stöveln och hade sedan sjukt ont i vaden. Funderar nu på om jag kan lämna dem till någon skomakare som kan lästa ut skaften. Har letat i verkstaden efter lämpliga töjningsverktyg men inte hittat något så det får nog bli en skomakare iallafall.

Vad har jag annars gjort denna Lördag? Ja inte ett jota. Målat lite på huset innan det började. Ja regna alltså. Läste att det hittills är den kallaste sommaren på 50 år. Brrr.. Nu är det Lördagkväll, och är väl tvungen att vara uppe ett tag till iallafall..Nu får det gärna bli måndag så att jag har något att göra igen.

Mycket klagomål idag, men det är svårt att hålla humöret uppe när man inte sett solen på en vecka.

Abstinens

Känns som jag bara jobbar och sover, det är lite trist. Har abstinens från att göra roliga saker. Det blir ju inte lättare av att det konstant regnar ute. Nästa vecka ska jag iallafall följa med min kompis och rida, ska bli hur spännande som helst! Då har jag förhoppningsvis fått dessa:


Något slitna, men jag betalade inte så mycket för dem. Hoppas bara att de passar annars blir besvikelsen stor. Hoppas de kommer med posten imorgon.

Idag har jag annars jobbat, har även sökt ett ytterligare jobb i Ulricehamn. Hoppas lite på det.

Vi hörs snart.

Tröttast

Man blir trött av att jobba kan man iallafall konstatera. Förhoppningsvis vänjer jag mig snart.

Gräsö är sig likt och det är väl skönt. Här ska huset målas i sommar så inte är det någon risk att man är sysslolös heller.
Idag är jag lite extra trött eftersom jag joggade ner till båthuset och tillbaka, var rätt så jobbigt, men skönt efteråt som vanligt!

Nja nu längtar jag lite till midsommar allt.

Lite bilder.


Från Pariserhjulet på Liseberg. Lagom otäckt för mig.


Jag badar i Söndags, eller iallafall benen.


Vår härliga strand, den är väldigt lång och fin.

Helgen i bilder - eller inte

Vi har ätit glass med "gammal" kompis i Göteborg, varit på Liseberg, solat och badat i sjön! Igår kikade vi på lägenhet, men den var inte riktigt hundra eftersom toaletten inte var renoverad.

Sen var tanken att jag skulle visa bilder på allt vi gjort i helgen, men som brukligt så fungerar det inte att ladda upp bilder via denna bloggtjänst. Irriterande.

RSS 2.0