Nu blir det falukorv

..till middag. Det lyckas alltid bli sen middag här hos oss..

Voilà

Vår egentillverkade hyllpinnar, visst liknar dom originalet?


Dagen

      


Det är banne mig snyggt med mörkbrun bets. Idag har jag målat Piniwinisar och två pallar i mörkbrun bets, blev riktigt bra. Den mönstrade tapeten har vi i sovrummet nu, inte så harmonisk kanske. Men rätt fin tycker vi.

Tapeterna i vardagsummet blev fina också. Dessutom målade jag själv taket i hallen igår, nu är allt tipptopp! Tyckte så synd om tapetseraren som berättade att han var ifrån Gävle och inte trivdes här i Borås bland annat på grund av att det inte finns något hav med vass här. Hemma i Gävle brukade han fiska i vassvikar. Här finns bara sjöar, och han har rätt, det finns faktiskt dåligt med vass. Har inte tänkt på det tidigare.

In da library

Men jo..jag sitter i biblioteket på Högskolan och..pluggar!! Eller läser kanske det bara heter när man inte kommer att ha en tenta eller liknande? Eller bara förkovran, uppfriskning av minnet eller tidsfördriv? Eller bara för att tapetseraren tar låång tid på sig att bli klar. Hallen blev inte ens snygg. Men det sa vi inte till honom. Vi får se om han lyckas bättre med tapeterna i de andra rummen. Hoppas hoppas.


Greasefest och ridning!

Helgen var verkligen toppenbra, vi åkte till Holsljunga i Lördags och gick på Greasefest! Jag hade en superfin outfit jag lånat ihop, en Marilyn Monroe-peruk och ett par mycket schnaidiga glasögon. Festligt kan man säga. Det blev mycket dans rajraj. Söndagen var något seg. Jo i Lördags var vi också och tittade ut tapeter som de håller på att sätta upp just nu, två timmar tog det för tre sorters vita. Något svårt att bestämma oss eller?

Idag var det iallafall gå upp med tuppen som gällde, målarna skulle ju komma 07.00. Jag tillbringade förmiddagen på Pontusens kontor och nu på eftermiddagen var jag med Linda och red. Så roligt! Fick inviga mina ridstövlar, de är väldigt obekväma att gå i men de är hur sköna som helst att rida i, och det var ju tur! Nu är jag helt hästfrälst igen och kommer troligtvis surfa hästsidor/annonser i flera timmar;)

Vi hörs!

Träningen

Lite skön träningsvärk i ryggen idag efter löpningen igår. Den här hösten är målet att träna ca fyra gånger i veckan, två gånger löpning och två gånger styrketräning. Förra veckan gick det bra, den här veckan blev det varit löpning igår som sagt och idag hoppas jag att det blir gymet.

Målet är kanske det här, har inte bestämt mig ännu.




Den här är lite rolig, snaskar på en gulerot..haha..


Elakheten personifierad?

Den minst sagt udda människan Anna Anka verkar vara på fleras läppar idag...Haha man kan inte sluta förundras över att hon faktiskt verkar finnas i verkligheten.. Om det var någon som missade Svenska Hollywoodfruar, kolla in det här.


Tarantino

 

Igår såg vi den; Inglorious basterds. Vilken film. Min förmåga att uttrycka mig i skrift räcker inte till för att förmedla hur bra den var.

Mot Bygg-Max

Vi försöker oss på att göra egna Piniwinisar då vi kom fram till att vi iallafall vill ha ca fem stycken. Om vi skulle köpa dom skulle det bli över 2.500 kr för några träpinnar, så piratkopiering, here we go!!

Städning = träning

Nu är det färdigstädat inför helgen. Att städa är nästan som ett träningspass, man blir svettig och andfådd, iallafall blir jag det när jag far runt med dammsugare och mopp!

Fint blev det och jag blev trött, men nu får det bli tvätta håret och grejja lite.

De eviga tapeterna

När man ringer samtal så brukar det hända saker. Det är något jag borde göra oftare tror jag. Vi har ju blivit lovade av vår hyresvärd att det skulle tapetseras om i två rum. Eftersom det var snart två månader sedan vi flyttade in och inga tapeter har setts till så började vi undra. Förra veckan kontaktade jag hyresvärden som sa att han hade beställt arbetet av en målarfirma för några veckor sedan och att dom skulle kontakta oss. Jaha så vi väntade lite till. Men igår orkade vi inte vänta längre så jag fick ringa dem och det visade sig att vi kommit bort i deras system. Så vilken tur att vi ringde, annars vet när vi hade fått omtapetserat. Så nu visade det sig att vi skulle få omgjort i sovrum, hall, vardagsrum och kök - alltså i hela lägenheten. Och jag om just målat även taket i köket. Det kommer nog att bli toppen, vardagsrummet och sovrummet visste vi om, men inte hallen så det var en överraskning! Nästa vecka så får vi se alltså om dom kommer!

Bloggar jag läser

Tänkte göra en lista på de bloggar jag dagligen läser (utan inbördes ordning): 

Englas showroom  - En blogg jag läst i flera år, tycker den var mycket bättre förr med jag kan ändå inte låta bli att kolla den.

Blondinbella - Ja jag läser blondinbellas blogg, jag erkänner.

Tävlingsryttaren - En tjej som skriver hur hon tävlar och tränar sina hästar på elitnivå, intressant och spännande. 

Linda K - Vet inte hur jag hittade den här bloggen, jag känner inte LindaK alls, men jag tycker att hon skriver bra och fyndigt. Dessutom har hon ofta snygga outfits att inspireras av.

The Sartorialist - Kultblogg jag kollar på med jämna mellanrum.

Ebbas blogg - Har läst denna blogg i flera år också, tycker även denna var bättre förr men det kanske var på den tiden inte modebloggarna hade lika stor konkurrens som idag.

Freja Lindskog - En ytterligare hästblogg.

Style by Kling - Enligte mig en av de med snyggast stil i Sverige, långt ifrån min egen men jag skulle vilja se ut som henne.

Mogis - Ja bara helt konstig blogg. Jag gillar att läsa om henners snygga kläder i och för sig. Sen kan jag inte sluta förundras över hur hon har råd att shoppa som hon gör, att inte hennes pappa klipper kreditkortet är fortfarande ett mysterium.

Hej Onsdag!

Dagens tråkiga nyhet var att föreläsningen som jag skulle gå på är inställd pga att föreläsaren är sjuk. Typiskt. Hur ska jag nu kunna pimpa mitt CV?

Vad har hänt hittills i veckan? Igår målade jag taket i köket, det blev bra. Nu börjar snart köket bli klart. På lördag ska vi äntligen gå i lite affärer för att kolla/köpa inredningsprylar. Det som är mest akut är nästan badrummet, just nu har jag alla saker i en stor påse för att det inte på långa vägar går in i badrumsskåpet. En "möbel" till badrummet alltså tack!

Jag har dessutom sökt jobb nr 1 av 3. Nu ska jag börja med nr 2 under dagen. Ja, jag har ju också lånat lite böcket på högskolans bibliotek. Boken "Resultat, balans och likviditet" (mycket bra) har jag precis läst ut, så nu kan jag nästan bokföra och göra en balans- och resultaträkning. I allafall på Holmströms Video som var exemplet i boken, en firma med ca fem verifikationer under hela året.. haha.. men jag är iallafall på väg. Anledningen till att jag läser om det här är, förutom att jag tycker det är kul, för att friska upp mitt minne. Läste kurser om ekonomistyrning m.m. för några år sedan men kommer inte ihåg så mycket. Så jag känner att jag gärna vill kunna detta bättre än vad jag kan idag.


Badrumskaoset.


På önskelistan

Vi har bestämt att i hallen så ska vi ha vårat "bibliotek". I framtiden, i en stor villa, vill jag ha ett rum som bibliotek, gärna där man får röka cigarr och sitta i läderfåtöljer. Än så länge får böckerna vara i hallen.

I allafall, jag skulle gärna ha ett par Piniwinis där:



Foto; Karl Andersson & söner.


En annan önskning är en Pilaster, troligtvis kommer det inte att bli en i original från Källemo då de kostar ca 4000:-, det får bli en kopia istället!


Foto; scandinaviandesign.com


Ny vecka

Denna vecka ska jag bland annat:

- Kolla olika fonder och bestämma ett antal jag tror kommer gå lysande..
- Pimpa mitt CV, dvs gå på en föreläsning som lät lite rolig.
- Låna lite böcker om ekonomistyrning, yehey...
- Sy upp ett par gardiner och ett par jeans. Och sätta upp gardinerna.
- Kanske se Inglorious Basterds?
- Måla taket i köket, kanske, eller jo det ska jag nog göra.
- Träna helst fyra gånger, två gånger jogg och två gånger gym.
- Tja.. söka minst tre jobb. Ett håller jag redan på med.

Kommer nog att bli bra det här!


Slänger in en bild på den pimpade byrån från vårt fredagsmys:



Puss & kram

Regnig onsdag

Det är konstigt hur man ibland inte vågar göra några saker alls medan man ibland känner att inget är för svårt för att man ska klara av. Tror det har med vädret att göra. Delvis iallafall.


RSS 2.0