Följ med i spåret

Just det ja. Ni som har extra stort intresse att följa med i spåret kan alltid SMS:a "VASA VL 17903" till nummer 72777 och sedan få ett sms för varje gång en kontroll passeras och beräknad tid i mål. Ska mest tvinga Pontus att ha det så han vet var jag är men om det skulle vara någon annan som är intresserad så vet ni hur man gör. Det kostar 30 kr också förresten.

Vasaloppet - resan upp

Vi kom iväg i god tid i morse och helaresan upp tog ca 6 timmar. Det var torra bra vägar och mest snö var det nästan hemma, för att sedan bli lite mer när vi började närma oss Mora. När vi kom fram till Mora böjade vi med att lämna in mina skidor för vallning, så nu kan jag skylla på de som vallade om det går dåligt imorgon (!). Därefter hämtade vi min nummerlapp, kikade lite i mässtältet samt åt lasagne. Jag var också tvungen att köpa en ny skismössa då min vanliga var spårlöst försvunnen igår när jag skulle packa.

Nu har vi hittat till vår lägenhet där vi hyr ett rum. Kvinnan är trevlig och det är mycket rent och fräscht så jag är nöjd. Pontus somnade och nu vilar vi lite. Ska om en stund gå ut "på stan" och kolla vartifrån bussen går imorgon bitti (eller inatt).


I bilen




I bilen

Jag framme
Jag i min säng

Man kan bli lite trött
En trött en

Nya pjucken

Idag invigde jag mina nya skor som jag köpte förra veckan. Idag har jag varit med Pontus på kontoret. Pluggade matte effektivt under förmiddagen. Efter lunch handlade jag det sista inför helgen, en väst att h om det är kallt vis starten samt compeed för att förebygga skavsåren. På eftermiddagen sökte jag också ett jobb, alltså har jag gjort ganska många bra saker idag. Nu ska vi strax åka och köpa lite olika powerbars, usch inge gott, som jag kan ha med mig i spåret! 


Mina skor

Lovely

Gör som Jonna:


Tack ska ni ha, duktig du va, hunden e bra.


Görel

5 dagar

Underbart väder ute. Skulle helst sätta mig och njuta i solen men jag måste verkligen plugga. Blir aldrig klar med ex-jobbet heller. Har lite korrigeringar som ska göras men varje gång jag försöker öppna dokumentet hittar jag på något viktigare att göra. Som att plugga optimering till exempel. Det är ju också viktigt.

Har lite träningsverk efter gårdagens box-pass. Tror att det inte blir någon mer träning nu innan söndag, eventuellt simning imorgon bara för att det är skönt. Måste däremot fixa lite saker innan helgen, borde köpa en väst jag kan ha på mig innan starten och i början av loppet om det är kyligt. Jag måste också köpa compeed att ha på hälarna. Av erfarenhet vet jag att jag börjar känna av skavsår efter fyra mil, så det är bra att förebygga. Sen måste jag såklart tvätta alla kläder och packa allt så att man inte glömmer viktiga saker såklart. Börjar bli lite nervös, inte på dagarna men jag har drömt om att jag åkt skidor två nätter i rad nu.

Will this be enough?

Så här mycket skidor har jag åkt i vinter. Det är väl inget direkt att skryta med då de flesta åkt betydigt mer. I år är jag dock bättre förberedd än förra gången och jag satsar iallafall på en bättre tid. Förra gången hade jag i och för sig bättre förutsättningar eftersom jag åkte Öppet Spår, men jag kunde ha tagit i mer och det ska jag definitivt göra den här gången!

Han till vänster ska inte åka, det är väl tur det. Skulle troligtvis bli plågsamt med så få skidmil. Hörde i och för sig att en bekant åkt Öppet Spår igår med enbart 17 km i benen, fast det hade tagit över 12 timmar. Kan inte ha varit roligt, men en stor eloge för att hon klarade av det över huvud taget!






En bra helg

Helgen var toppen. I fredags var vi och bowlade samt tog en drink på Bara som är Grand Hotels bar och restaurang i Borås. Jag drack i och för sig alkohelfritt vin eftersom det var min tur att köra, men det var rätt skönt. I lördags åkte jag och Pontus skidor på sjön samt firade vår grannes födelsedag. Lugn och skön helg helt enkelt.

Idag pluggar jag, trots att min ambition var att ha gott om tid har det alltid en tendens att inte bli så. Att man aldrig lär sig. Det här är förhoppningsvis min sista tenta - i livet. Det känns märkligt, både skönt och jobbigt på samma gång. Så det är väl bara att fortsätta med näsan i böckerna.

Paus

Just nu sitter jag på Pontus kontor och pausar lite. Tog bussen in till stan där jag klippte mig, gick i några affärer samt köpte ett par nya skor. Skulle egentligen inte köpa något men ibland blir det inte som man tänkt sig. Ikväll ska det bli lite bowling. Synd att jag ska köra hem, ett glas vin hade varit gott. Men jag kan behöva vara riktigt hälsosam denna helg eftersom det bara är en vecka kvar till dagen D.

Nu ska jag vidare och leta efter en födelsedagspresent!

Bonheur

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Jag vet inte om det är fånigt att påstå att man har mycket att göra, jag är ju hemma mest hela tiden och de som jobbar har ju definitivt mycket mer att göra. Men idag tycker jag ändå att det har varit mycket. Började med att jag städade skafferiet samt kylen, sedan åkte jag till skidspåret och åkte 12 km. Det gick rätt trögt idag när det snöade. Fick till och med staka i utförsbackarna. Hoppas det inte blir så i vasaloppet. Efter detta blev jag bjuden på lunch hos svärföräldrarna. I postlådan hittade jag sedanmitt superfina armband som Camilla skickat till mig fån Paris. Tack ♥

Nu orkar jag fixa vidare med städning inför helen samt plugga lite innan det blir kväll!



Mitt fina armband

Puuh

Status Frans: Snark snark pys pys

Status jag: Plugg, plugg, plugg.

Suck, livet är orättvist ibland.

God morgon

Igår bakade jag och "grannfruarna". Vi befann oss hos en av mina trognaste läsare. Min enda faktiskt. Well, det blev baka av kan man säga, 8 sorters bullar och kakor under 5,5 timme. Min andra hälft uppskattar däremot inte nybakat som de flesta andra utan frågade istället efter middagen på kvällen om vi inte hade något mer att äta. När jag sa att det fanns nybakade bullar svarade han att han menade att han ville ha något gott. Suck. Jag ger mig iallafall fem hemmafruar av fem möjliga. 


                  


Här är några bilder från baket:

Mjöligt 


Bröd

Lätt mjölig, orutinerat att glömma förklädet.


Optimization for F

Optimering

Ho ho vad är det här för spännande? 
Jaha, ca 600 sidor optimeringslära för fysik. Men jag går ju I. Det måste vara därför det inte gick så bra för mig. Suck. Ge mig styrka att klara detta. Amen.

Eftertanke

Vid närmare eftertanke så trivs jag rätt så bra med mitt nya hår. Det blev faktiskt ganska bra när det blev ljusare, eller väldigt bra faktiskt.

Blondes have moore fun 


14 dagar

Så långt är det nu kvar till Vasaloppet.

Det är 27 dagar kvar till min sista tenta i Optimering och 42 dagar kvar till vi åker till Sälen för andra gången den här vintern, då för utförsåkning. Tiden går snabbt.

I helgen har det varit underbart väder och igår hade vi en riktig friluftsdag vid sjön med skridskor, skidspår och korvgrillning. Vid dessa stunder är man glad över att bo på landet. Ibland är det mindre roligt. Det är lite tråkigt när man ser att en kompis har varit på någon rolig klubb i Paris, där träffat Dita von Teese herself och druckit drinkar. Ibland tänker jag tillbaka på när jag bodde i Paris, det var utan tvekan det roligaste jag gjort. Samtidigt känns det bra att inte göra det längre utan istället ha det som ett trevligt minne att ta fram och tänka på ibland.

Det här är inte så illa heller:

Idylliskt i vintersolen
Härligt vinterlandskap


Jag vilar efter ett par varv i skidspåret.

Hej Fredag!

Alltid lika skönt med fredag. Även om jag inte riktigt sliter ut mig under veckorna med jobb är det alltid ändå en speciell känsla på fredagen när helgen är nära! Har precis städat klart och målat naglarna så nu känns det som man är beredd inför helgen.

Träningen går framåt. Jag har kommit upp i 17 mil skidor nu. Det känns bra, även om det inte är tillräckligt om man vill åka riktig bra, men det kommer att räcka för mig. Jag kommer dessutom hinna med några ytterligare mil under de här två veckorna. I helgen blir det mer skidor, minst en mil iallafall.

Idag blir det hårfärgning samt fika hos grannen!



Telefonintervjun..

Gick inte så bra. Damn. Jag var helt oförberedd att det skulle bli case-frågor. Vilket resulterade i flum-flum och helt crazy resultat. På väldigt kort tid. Som rekryteraren uttryckte det: "Det här gick ju ovanligt fort" .
Jo tack, det kan man ju tolka som antingen att jag gjorde uselt ifrån mig (troligtvis) eller att jag var ovanligt bra i jämförelse med andra.

Om jag nu ska gå vidare krävs under som är större än när jesus gick på vattnet.

Not so charming



Åh tusan vad företagen ska anställa nu i vår. Det är så att det haglar erbjudanden...Nehe? Var det inte så? Vasa du, lågkonjunktur?

Ja det är bara att leta vidare. Lågkonjunktur go away, och kom aldrig tillbaka.

Who the f**k is...Frans..!?

Ome det är ju lilla ullbollen ju.



Lilla Fransson

Gårdagens lopp

Igår åkte jag skidloppet som jag planerat, som en del av förberedelserna inför Vasaloppet. Det gick på det stora hela bra, jag klarade av det och blev inte alltför trött. Det tog exakt fyra timmar vilket inte gjorde mig till de främsta direkt. Men det var roligt ändå jag ser det som en bra erfarenhet. Under loppet gäller det att bara tänka framåt, framåt och framåt. Om man för en sekund stannar upp och tappar fokus, tänker att det är för jobbigt eller liknande blir det otroligt mycket jobbigare. Det är iallafall en otroligt skön känsla när man är nöjd med sig själv och har klarat av en utmanande uppgift! Hoppas vi ses i spåret!
 
Många trängdes i starten.          Målgång
Starten                                         Målgång


Mot badhuset

Träning: Dagens träning består av att simma och efter det att sola. Ska bli skönt. Vilar mig lite inför skidåkningen
imorgon.

Jobb: Snart klar med ansökan till produktionsteknikerjobbet. Skickar imorgon. Imorgon även ringa personalavdelningen på SHB.

Skola: Fått alla kommentarer av min handledare på ex-jobbet, ska påbörja korrigeringar.

Dator: Ovanligt långsam. Avslutar därför inlägget nu.

Vi ses...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0