Stockholm

Åh det var vackert i Stockholm. Kommer aldrig att tycka lika bra om Göteborg tror jag men man vet ju aldig det heller.

Vi var iallafall i Stockholm i helgen för att gå på Maria & Eriks sommarfest. Pontus var sjuk så han fick vila lite på lördagen medan jag och Maria, Erik m.fl. åkte en sväng med Eriks båt i Saltis. Det är helt fantastiskt vackert i Stockholms skärgård, kul att titta på alla fina hus man ser från sjön och undra vilka alla männiksor är som bor där.

På kvällen var det kalas och jag fick träffa lite gamla klasskompisar, kul! Idag åt vi brunch på Elverket vilket i min smak inte var värd pengarna men så tycker jag alltid att det är med brunch. Tacka vet jag hotellfrukost, då blir man oftast mer än nöjd. Sen har vi promenerat lite i affärer, hittade en fin Mulberryväska som jag inte köpte och det känns skönt såhär i efterhand. Annars hade månaden blivit knaper. Fast Mulberry finns ju tyvärr i Gbg också...

Nu är man seg efter många timmar i bil. Imorgon tar jag bilen till jobbet. Blir full fart imorgon troligtvis så försöker åka hemifrån ganska tidigt så att jag kan komma iväg i tid till ridningen!! Längtar efter det...

 

Ont, det gör ont men det går..

Det blev årets varmaste dag igår, perfekt när man skulle springa Göteborgsvarvet. Ehh kanske för Kenyanerna för de sprange helt vansinnigt snabbt.. Men inte för alla motionärer. Hörde igår på nyheterna att 61 personer hade kollapsat och fick föras till sjukhus, många man såg ligga helt utslagna längs vägen.

Men för mig gick det hyfsat bra, de första fem kilometerna gick ungefär i det tempo jag hade tänkt mig, 6 min per kilometer. Sen kom första bron och den var inte heller så farlig. Efter bron däremot kom Hisingen, oh my god va den var lång. Biten på Hisingen var ca 1 mil lång och efter  5 km på Hisingen, alltså efter ca 1 mil totalt så började mina knän verkligen säga ifrån. Jag använder ju ett skydd på mitt vänstra knä men igår hjälpte det inte alls och dessuton började det göra lika ont i det högra. Nu började det även göra ont i höfterna.

Bestämde mig för att dricka vid varje vätskestation pga värmen, ca 26 grader, och vid dem gå medan jag drack, sen joggade jag mycket sakta mellan alla vätskestationer. Andra bron var helt klart värst, där gick det långsamt, men jag gick inte. Avenyn var också seg. Men väst var de 4 sista kilometrarna då var det bara att kämpa för varje steg då det gjorde mest ont i höfter och knän. I andra lopp (Vasaloppet m.m.) har jag alltid haft krafter kvar att kunna öka på slutet, igår gick verkligen inte det, det var bara att sega på i samma låga tempo den sista biten. 2.24 så det var kanske inte så bra men jag är ändå supernöjd.Han jag sprang för, Birger 68 år är kanske inte helt nöjd, men wtf. Igår efter målgång tänkte jag; aldrig mer. Men redan idag har man glömt det värsta och tänker på hur man sla lägga upp det inför nästa år. Är dessutom lite sugen på Vasaloppet igen i år. Vad är det med alla oss människor som gillar att plåga oss på detta sätt? Det måste vara något sadistiskt, känslan när det är över är däremot något speciellt, en stor ego boost.


Förresten, det bästa igår är ändå att jag köpt en bil!!! En silvrig Peugeot 206, jätte ehh söt!! En begagnad -05, tredörrars, ca 4000 mil och jättefin. Roligt, nu är jag snart bilägare för första gången.


Idag, äta mat, kanske åka till Holjslunga!!


Superkul

Var det igår på ridningen!

Red på Tarzan igen och han taggar verkligen till när det är hoppning. Vi hoppar verkligen inte högt, max 80 cm kanske  men för mig är detta högt, men så roligt! En riktig adrenalinkick och jag måste säga att det gick ganska bra faktiskt!!

Nu längtar jag till nästa måndag, fast då är det markarbete fast det är nästan lika kul det.


Hoppning ikväll

Sitter på tåget hem från jobbet, det är med nöd och näppe jag hinner med tåget. Måste verkligen ha en bil snart!
Idag har det varit full fart som vanligt, det är skönt med ett jobb där det oftast är full speed hela tiden. Att inte ha något att göra är verkligen det värsta som finns.
Ikväll ska jag på ridlektion, ska bli så roligt. Undra viken häst jag får rida idag. Vi ska iallafal hoppa, det ska bli roligt men jag är lite smånervös också!
Har idag även försökt agera reseförmedlare genom att boka hotell till ett par bekanta i spanien, får se hur detta slutar. Jobbigt att ha visst ansvar för deras semesterm men det ska nog gå bra till slut om bara Mr Martinez förstår var jag säger:)
Nu måste jag leta bil på blocket, tiden räcker sällan till så det gälller att få saker utförda under tiden man pendlar.
Vi ses!

5 dagar kvar...

Till 21 KM..... Puhh
Har inte tränat som jag borde ha gjort de senaste två veckorna pga halsont, slöhet m.m.
Skrev just ett meddelande imorgon som FÖRSVANN. Jag blir så frustrerad så jag återkommer en annan dag.

Dagens ridpass

Precis kommit ut ur duschen efter ridningen. Det var roligt men jag känner mig inte direkt duktig. Red samma häst som de andra två gångerna. Idag skulle vi träna på galoppfattningar och att böja och ställa hästen på serpentinbågar. Ja det gick ju bra om det skulle varit galoppombyten det var vi skulle göra och inte avsaktningar emellan. Hade svårt att få stop på hästen från galopp till trav och att ställa honom rätt. Men men det är bara att träna på:)

Nästa vecka ska jag springa vårruset så då kan jag inte rida och sen gången efter det blir det hoppning, ska bli roligt!

Fick btw det bekräftat idag att jag nu har fast anställning, känns bra.

Nu ska jag sova!
Godnatt!

Veckan

Denna vecka har jag inte hunnit att träna så mycket som jag kanske hade behövt. I måndags red jag, vilket jag definitivt räknar som ett träningspass eftersom jag är helt genomsvettig och öm i hela kroppen efteråt. I måndags tränade vi på att flytta in bogen innanför spåret, efter ett tag gick det riktigt bra! Längtar tills imorgon, undrar vilken häst jag får rida då?

Just nyss skulle jag deklarera btw, men det var "fullt" när jag skulle logga in så det stod att man skulle prova om en stund igen. Hoppas det funkar då för jag vill gärna deklarera på nätet med min e-legitimation, men det känns att det kan vara fler än jag som tänker såhär ikväll, den näst sista dagen. Ute i god tid, som vanligt;)

Idag har jag sprungit en mil iallafall, vi åkte till Holsljunga och skulle äta middag så Pontus släppte av mig när det var en mil kvar så joggade jag därifrån. Det gick rätt så bra, det var ganska platt och jag fick inte ont i knät. Det tog 55 min och det är jag ganska nöjd med. Igår sprang jag också, men då 5 km vid Kypesjön samt två gånger uppför "mördarbacken", vilket kändes lite i låren idag, jag hade lite träningsvärk idag. Vi får hoppas att jag hinner springa någon gång innan fredag igen, på söndag ska jag vila nämligen eftersom på måndag är det vårruset i Göteborg vilket ska bli jättekul!

Nu ska jag försöka deklarera igen, vi ses!


RSS 2.0