Testar från mobilen

Tre år efter alla andra, men nu kan jag blogga från mobilen!! Premiär blir från Friskis, jag tog mig hit! Jaha ska man träna lite nu också alltså?


Vintertid

Gråååååååttt ute.... fy vad trååk med denna årstid.. Sommaren, jag längtar efter dig.

Det blir inget med det fina fina huset, vi var på visningen och det var super men det ligger faktiskt inte där vi (Pontus) vill bo. Eller jag kan tänka mig det men det var visst inte bara jag som bestämde..Bygga något hus blir det aldrig iallafall. Jag/vi har alldelses för kort tålamod för det. Som Pontus sa, att bygga hus är som att göra hemmagjord sushi, man hinner tröttna på det innan det är klart. True, snabbt ska det gå....Idag har vi åkt och kollat på lite hus i Sjömarken också, men jag orkar inte se på alla som bygger sina hus på minimala tomter och efter ett tag mår jag illa och vill åka hem. Då åker vi hem till lägenheten och säger 'Vi har det bra här också!'
I veckan annars, mest jobb. Jag måååste hinna träna mer i veckorna också. Igår sprang jag vid Kype, det gick saakta. Orkar jag gå till Friskis idag innan ridningen? Jag tror jag måste det också.

AR - After Ride

Igår var jag på AfterWork (eller After ride) på ridhuset, vi red och åt sedan mat och drack vin i restaurangen. Väldigt trevligt och idag hade jag nästan lite huvudvärk när jag vaknade... jag tål inget nu för tiden!!
På ICA tidigare på lunchen såg jag att Expressen hade en ny hästbilaga som jag var jättenära att lägga i korgen men kom fram till att det var onödigt. När jag kom hem efter ridningen så hittade jag den i köket, då hade Pontus köpt den till mig! Jag blev jätteglad!! Den var väldigt bra faktiskt!
Idag har vi återigen kört förbi det fina huset. Det ligger däremot inte där vi helst vill bo. Pontus jämför det med Norrskedika..och vad vet jag.  Eftersom jag inte har växt upp här så har jag ingen direkt känsla för olika områden. Det var fint även idag och jag ser fram emot visningen trots att vi tror att det kommer stiga rejält i pris och troligtvis ingen för oss.. Jaja, den som lever får se.
En annan höjdpunkt i veckan var när vi med jobbet var till restaurang Basement i Gbg, vilken måltid!! Lokalen var väl sådär men maten var fantastisk. Vi åt hummersallad, torskrygg, laxrom, ostron, jordärtskocka, oxfilé, anklever, pumpapuré, tryffel, mashmallows kyld i flytande kväve, crème brulée och calvadossorbet tillsammans med fyra olika sorters viner... Jag blev proppmätt och det var verkligen en upplevelse för smaklökarna!!
Trots att maten på Basement var fantastisk (och troligtvis det finaste jag ätit) så var nääästan schnitzel, potatis och bea lika uppskattat igår efter ett tufft ridpass:)

You want the moves like jagger

Efter en ganska tuff vecka på jobbet med stressiga dagar så var helgen välkommen! Stressade som sjutton till att hinna till middagen i fredags, men jag hann i tid!! Det var trevlig middag med vin och spel. Det roliga med spel är att då framträder alla personers karaktärsdrag lite extra! En del fuskar (Pontus), andra är sjukt långsamma och en del uber-rättvisa!!
Igår kväll var vi hemma och åt grillchips och sour cream and union dip, min nya favorit!!
Jag sprang också 30 min och körde lite benböj. Nu har Vasaloppsträningen börjat på allvar. NU träning minst tre ggr i veckan utöver min ridning som är 2 ggr i veckan. Idag ska jag ta mig till gymmet och köpa årskort och sedan köra ett pass, får bli innan ridningen. Ridningen förra veckan var helt amazing btw. Vilken adrenalinkick!! Hoppade 120 vilket jag aldrig gjort förut och iofs så bestämde sig min häst för att hoppa till vänster precis i upphoppet så vi rev hela stödet eftersom vi hoppade in i det, det gick bra iallafall. Det är sådan härlig känsla med farten och man vill nästan bara skratta! <3
Nu har det dock dykt upp två saker till i livet som jag vill ha:
1. En vinterkappa.  Se länk här.
2. Ett hus. Se länk här.
Jag vet faktiskt inte vad som känns mest dyrt, kappan för 435 pund eller huset för nästan 3 miljoner. Jag tror vi ska gå på visningen i allafall. Kappan kanske jag köper om jag får bra lön den här månaden. Känner för något lyxigt elegant med päls.

Turki Land

Istanbul var jättebra!!!
Jag tyckte i och för sig inte att det var så fin arkitektur om man vill se gamla fina hus då rätt så mycket var slitet och förfallet. Alla moskéer var såklart väldigt vackra men annars tycker jag att det var ganska slitet. Vattnet gör såklart att det blir en trevlig stad och vissa delar var såklart mer vackra än andra.
Vi turistade en del, såg Blå Moskén och Grand Bazar, kryddbazaren och badade på ett Hamam, dvs ett turkiskt bad. Där blev man tvagad av en turkisk tant och all den sista solbrännan försvann för i år.
Blå Moskén och Hanna.
Överallt såldes det hasselnötter och majs och andra saker. Generellt kan man säga att allt finns att köpa. Mitt i natten var det en man som gick rund och bar på massa skurmoppar han ville sälja till exempel..
Jag efter Hamambadet, ren iallafall.
På Lördagen åkte vi lite norrut till Örtaköj där vi promenerade längs Bosporen och fikade i solen.
Hanna och Maria i Örtaköj.
Blå Moskén igen.
Jag provade kebab fast jag inte gillar det och det var ok faktiskt. Annars drack vi mycket turkiskt te, äppelte och åt även lite mezé. En kväll åt vi i och för sig på en sushirestaurang eftersom vi blivit tipsade om den. Den var mycket bra och efteråt partade vi på en turkisk klubb som skulle kunnat vara vilken klubb på Stureplan som helst. Men vi hade skoj!!

RSS 2.0