Rapport från ett kallt Katrineholm

Jag befinner mig i Katrineholm av alla ställen. I brist på bättre saker att göra följde jag med Pontus hit idag, han skulle på jobbmöte och jag tänkte att jag kunde fika och gå i lite affärer. Tyvärr fanns det inte så många affärer men jag lyckades iallafall handla lite saker på Åhléns, ett säkert kort. Här är det svinkallt dessutom, långt ifrån så varmt som hemma, känns att man åkt norrut...

Ändan ur

Äntligen ringde min examinator, som jag för övrigt misstänkte hade gått under jorden, och berättade att han skulle skicka mitt ex-jobb på tryck. Inte en dag för tidigt med tankte på att det var flera veckor sedan jag skickade in det.

Just nu bakar jag, som vanligt går det inte så bra. Hade troligen det för varmt i degspadet vilket resulterar i att jästen inte jäser. Men jag förnekar och kör på ändå.  Dessutom gräddar ugnen snett, bränner på ena sidan och lämnar det ogräddat på andra sidan. Suck. 

Jag börjar bli lätt uttråkad på dagarna. Samtidigt ska jag inte vara ledig så länge till innan jag börjar jobba på banken, men det är ändå över en månad kvar. Men det är tur att det är kortvecka denna vecka iallafall.

Update: TIPS! Stoppa inte in ett paket med smör i micron så att det ska bli mjukare och lättare att breda ut på degen, det börjar brinna.

Måndag och en ny vecka

Måndag igen, tiden bara rinner iväg som vanligt! Helgen har ägnats åt solning, grillning och avslappning. Igår åkte vi en sväng ner till Falkenberg. Det är fint där nere, man får lite känslan av att vara utomlands, och då har jag ändå bara sett det off-season. Om husen hade haft murar och lite högre grindar hade det sett ut som i Le Touquet, en strandstad i norra frankrike som jag besökte en gång. Fast visst är det trevligare när det inte är höga murar utan man kan se in istället? :) Jag kan däremot fortfarande inte förstå att människor vill betala över en halv miljon för "badhytterna", eller de små friggebodarna med tunna väggar, ett fönster och en armlängds avstånd till närmaste granne. Obegripligt.

I övrigt fick jag iallafall till sist klart mitt CV och Cover letter på engelska, och inskickat i tid till företaget. Det känns skönt att ha ett exemplar på engelska också, som komplement. Jag skulle däremot fortfarande vilja ha det rättat av ett proffs. Jag och Pontus tycker att det låter kanon nu, vilket inte garanterar att det är ett dugg begripligt för en engelsman!

Annars obsessar jag fortfarande över mitt återfunna intresse, ridning. Idag har jag till exempel ägnat 3 timmar åt att hitta intressanta sidor på nätet som kan friska upp mitt gamla minne om hur man faktiskt gör. Fast jag börjar ta det lite lugnare, och inte tjata om det inför andra människor, kan ju lätt bli tröttsamt för den som inte är lika överförtjust. Just nu ångrar jag nästan att jag skaffade mig en sådan utbildning som troligtvis kommer att kräva att jag flyttar till stan. Tänk om jag hade börjat jobba efter gymnasiet och bott kvar hemma, då hade jag ju kunnat fortsatt haft en egen häst. Sen kommer jag på det. Det ofrånkomliga. Jag hade troligtvis rökt ett paket röda prince om dagen, vägt åtminstone tio kg mer än idag och verkligen inte haft råd med en häst. Jag blir återigen nöjd med att det blev som det blev iallafall. Nu har jag ju åtmistone möjligheten att i framtiden få det som jag drömmer om, en tjusigt hus och en vacker häst. Det hade varit betydligt svårare annars. Så drömmen lever vidare, fast jag vet att det kommer att dröja ett tag.


En skön fredag

Idag har jag haft en typiskt skön dag. Dagen började med att jag tog en snabb promenad innan frukost, till frukost läste jag sedan nyheter och diverse bloggar jag är beroende av. Efter detta fortsatte jag att skiva på mitt engelska cv och cover letter, som nu är på rättning. Därefter gjorde jag en kroppslig make over, med fotband, manikyr och pedikyr m.m. Sedan solade jag i solstolen och läste en bok som jag precis börjar komma in i.

Nu har jag fikat med nybakta bullar hos grannen. Solen har däremot gått i moln men jag hoppas den kommer snart igen för ikväll ska jag och Pontusen grilla och ta ett glas rosé, alltså ha en riktig mysig svenne-fredagskväll!

På återsseende!

Lång dag

Nu är jag verkligen helt dödstrött efter en minst sagt lång dag med fyra intervjuer, en rundvandring, ett informationspass, lunch och begåvningstest..

Hur det gick? Tja.. svårt att säga, intervjuerna gick himla bra, testet var grymt svårt så det har jag inga större förhoppningar om. Tror till och med Mensa hade varit lättare att kvalificera sig till. Den som lever får se helt enkelt..

Mot Sthlm

Åker återigen X2000 vilket nästan börjar likna en vana. Att åka tåg är avslappnande och man får mycket gjort. Men det är inte alls lika trevligt att åka intercity tåg som ska stanna på vareviga station och även är mycket mer bullrigt. Men nu åker jag inte det så jag kan inte klaga alls, men jag tycker verkligen att det är hutlöst dyrt att åka tåg. Det hade varit billigare för mig att ta bilen, vilket är helt vansinnigt.

I eftermiddag ska jag ha ett mycket kärt återseende med Camulen. Det är inte ofta vi ses längre, Camulen och jag. Genom åren har någon av oss ofta bott någonstans utomlands och nu är det hon som bor i Paris.

Nä nu ska jag förbereda mig inför morgondagens intervju och "begåvningstest", hua mig.

Helg

Gaah, jag hade lovat bonden att hjälpa till med harven. Men nu blev det ju helg..vilket förändrar en del, typ vad man har lust att göra. Stackars bonden, för honom är det vardag varje dag med jobb och jobb. Men jag hjälper som sagt gärna till när det blir vardag igen. Nu ska jag däremot bort ett par dagar till Stockholm så det får helt enkelt bli längre fram i veckan.. Men jag dras allt med lite dåligt samvete.

Annars är det bara sol sol sol, och det är synd att klaga.

Idag tog vi en tur till Hyltenäs kulle, en väldigt fin utsiktplats med spännande historia. Jag gillar verkligen platser som har en spännande bakgrund, där man kan "känna historiens vingslag", som man brukar säga. Vi såg även massor av vitsippor, det var helt enkelt helt svart av vitsippor som någon sa en gång.

Yeey

...Pengar rullar in som det ska [det går bra nu]
Hennessy och Moët i mitt glas [det går bra nu]
Rysk kaviar på mitt fat [det går bra nu]
Det går bra nu, kompis, det går bra nu
[Jag sa]
pengar rullar in som det ska [det går bra nu]
Grabbarna är med när jag drar [för det går bra nu]
Släng upp en hand om du känner det [går bra nu]
Det går bra nu, kompis, det går bra nu....

Eller..typ nåt sånt..

Igår fick jag en underbar liten mini-dator som är så fin så fin, anledningen var att jag efter många om och men klarade min sista (supersvåra) tenta! Jag fick dessutom ut och rida en sväng på min nyfunna vän Pavven, en söt liten rackare!

Och det bästa, jag gick vidare i processen till traineeprogrammet! Yees! Kändes inte som att det gick så bra på intervjun, så gissa om jag är superöverraskad!

Resonemang med mitt alter ego

- Ska jag inte bara lite?
- Nej du får vänta.
- Men bara liite kanske, bara några fina saker.
- Nej
- Snälla
- Du får inte.
- Okey då.

Jag har en grav vår-shoppingabstinens.


Då vare klart

Ex-jobbet inlämnat - check
Optimeringstentan avklarad - check

Min tid på KTH - check

Men det är lite sorgligt också, jag gillade ju KTH :~S

Är jag vuxen nu?

Ingenjören har läst:



Vilken fantastisk bok!
Jag fick denna av min faboulous pojkvän, och det är lovely att han vet vad jag har för smak. Nu har jag läst ut den och den får definitivt fem lyxfruar av fem möjliga.

           

Påskhelgen

Vilken underbar helg vi har haft!

Strålande sol hela helgen, massa mat och godis!

Vi har bland annat lagat massa mat, haft påskfest, solat, gått på födelsedagskalas och mycket mer. Idag gick hela dagen åt till att byta till sommardäck och städa Pontus bil, men den blev som ny!


Ikväll har jag också instruerats hur jag ska ta hand om hästarna i helgen, vilket ska bli roligt. Mitt hästintresse börjar komma tillbaka mer och mer, på gott och ont. Jag vil ju självklart ha en häst men vet också att det är omöjligt för mig just nu. Det är ganska fascinerade hur glad jag blir av att vara i stallet eller bara i en hästsportaffär. Bara i en hästaffär blir jag helt fascinerade över ryktborstar och vojlockar. Precis som när man var liten och den högsta drömmen var att få ett par vinröda helskodda ridbyxor, lyckan på julafton var sedan total.

I veckan ska jag fixa och dona lite, träna inför vårruset bland annat. Jag har precis köp ett par nya asics löparskor som känns mycket snabba. Tyvärr fick jag skavsår idag när vi skulle morgonpromenera, men det hoppas jag går över snart!

Nu blir det "söndagsfilmen", fast det är måndag! Vi ses! 

Prommis

Med inspiration av min kompis Hanna har jag nu så smått börjat morgonpromenera innan frukost. Hanna och jag gick ofta tillsammans runt Djurgården på mornarna när vi bodde nära varandra i Stockholm. Men jag betvivlar starkt att jag kommer att gå om det inte är fint väder.  

Äta bör man annars dör man

Men varför har inte gud sett till att man tycker det är roligt att laga mat?

Förutom till andra och fest såklart, men en regnig onsdag....

Update: Hur kan man bli mer hungrig av att äta makaroner och falukorv? Det känns nästan alltid så.

Planering

Idag vaknade jag ganska sent, men sovmorgon var väldigt skönt! Det är ju inte direkt toppenväder ute så det blir inomhus idag. Jag har planerat allt vi ska handla inför påskafton, det blev en hel A4-sida med saker! Det ska bli roligt att ha lite kalas:)

Jag älskar att göra listor, jag kan göra listor på allt! Förmodligen skulle det bli mer gjort om jag inte lade ner så stor del av tiden på just listskrivandet, men jag gillar ju listor. Egentligen gillar jag när man kan bocka av på listan!

Min nästa punkt är att göra om vissa bilder på det sabla ex-jobbet. Det förföljer mig utan att någonsin bli klart.Men innan veckan är slut, eller helst tidigare, måste det bli klart! Jag kan inte riktigt fokusera på andra saker så länge det hänger över mig. Så det är bara att börja, istället för att sitta här och beklaga mig.

Bye bye.


Återuppstånden

I söndags åkte jag åter till Stockholm för en kort visit, anledningen var min intervju på Scania. Det gick väl överlag bra, men det var kluriga frågor och inte helt lätt att formulera bra svar. Jag behöver helt klart mer intervjutrning och Scaniaintervjun var egentligen min första riktiga intervju.

Helgen var den bästa på länge. Strålande sol i lördags och vi krattade hela gräsmattan, tog fram utemöblerna och hade det mysigt i solen. Riktigt vårigt och jag är fortfarande rätt så solbränd i ansiktet sen vi åkte skidor, vilket känns frächt!

Idag ska jag göra det absolut sista på mitt ex-jobb så det kan bli klart någon gång. Jag har dessutom massor att planera inför påskfesten på lördag.

Vi höres!


RSS 2.0