Nått frågefomulär..

Om du skulle vinna många miljoner på Lotto, vad skulle du köpa?
Troligtvis ett hus. Sen skulle jag nog köpa någon snygg trasa också. Om det är många miljoner skulle jag förse min familj med lite extra pengar också.

Har någon någonsin kallat dig för lat?
Nej inte vad jag kan komma ihåg, men en gång sa min mamma att "jag bara tänker på sånt som är roligt" och jag blev arg.

Vilken svordom använder du mest?
Det är nog de klassiska, försöker däremot att inte svära så mycket.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Njae, bland men jag var inte så förtjust i det. Jag gillade allt av Astris Lindgren som gick på tv.

Hur många syskon har du?
Två äldre bröder, de är 12 respektive 16 år äldre än jag.

Har du några tatueringar och piercingar?
Nej, det enda jag har är två hål i öronen på en sida. Försöker däremot att få det andra hålet att växa igen eftersom jag tycker det är 90-tal med fler än ett hål i varje öra. Om jag skulle tatuera mig skulle det bli efter att jag bestigit Mount Everest, då skulle jag tatuera datumet under foten. Så det lär ju aldrig hända. Men man vet aldrig.

Vad har du för väder just nu?
Sol men blåsigt. Ska däremot trotsa blåsten strax.

Vad åt du till middag och lunch senast?
Jag åt det igår, ris&baconröra till lunch och spagetti och köttfärssås till middag.

Kan du vissla?
Ja.

VIlken film kan du alla replikerna till?
Ingen. Ser inte så mycket på film. Den filmen jag sett flest gånger är väl Pretty Woman eller nån, så det skulle va den i sådana fall. Men jag kan verkligen inte alla repliker.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Fyra, kan bli fler vid flytt.

Har du en stationär dator eller en bärbar?
En Eee PC, dvs en bärbar mini-dator som jag precis fått av en snäll typ. Tidigare har jag haft en bärbar som var mer lik en sationär, min första dator var däremot stationär.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
I gymnasiet matte, fast jag gillade franska också. På högskolan blev matten mycket svårare så då var den inte riktigt lika kul, men den roligaste kursen var nog ändå finasiell matematik eller portföljteori med riskvärdering. Synd bara att det var sidospår och inte det som min utbildning i huvudsak handlade om.

Vad säger du till dig själv när all känns svårt?
Att det kommer att lösa sig och att det finns så många andra som har det värre.

Får du dåligt samvete när du äter kött?
Nej.

Om du var född av motsatt kön, vad skulle du vilja heta?
Philip kanske.

Har du åkt moped någon gång?
Ja men inte så många gånger. Lånade däremot min pappas EU-moppe en sommar för några år sedan, den gick fint.

Vad lyssnar du på nu?
P3

Promenad och Lockryd

Jag och supermorsorna promenerade idag en riktigt lång tur, och jag blev ganska så trött faktiskt. På eftermiddagen åkte jag med Jonna till Blomsterlandet i Lockryd, jag köpte inget eftersom det känns onödigt att samla på oss massor med blommor när vi snart ska flytta. Men det är trevligt i blomsteraffärer, man vill så gärna påta och greja i land och trädgården! På vägen hem åkte vi förbi Jonnas gamla stall där hon hyrde boxplats, ett stort stall med plats för närmre trettio hästar, men som idag nästan står tomt. Det var kul att kolla i stallet, det är alltid kul att besöka folks stall och se hur det ser ut. En skada man har efter att varit ponnytokig som liten. Nej nu lagar jag middag sitället, vi hörs.


Eeuuhhh

Städa städa varje fredag också varje jul, för det tycker jag är kul. Nej jag älskar inte att städa som man kanske kan tro, däremot hatar jag smuts i mitt egna hem. Jag är inte så känslig för smuts hemma hos andra fast jag kan erkänna att jag ibland i smyg kollar folks toaletter om de har städat ordentligt eller inte. Sjukt eller inte, förmodligen. Troligtvis gör jag det för att se att andra inte heller är helt perfekta. Idag har jag iallafall städat bakom duschbabinen. Det var eftersatt är det enda man kan säga. Typ tio år eller nåt.

Tisdag

Har börjat läsa en mycket bra och spännande bok, Infiltatören av Lasse Wierup. Boken är skriven av samma författare som skrivit Svensk maffia som jag också tyckte mycket bra om. Gillar när man hittar en bok som man inte vill lägga ifrån sig!

Idag har jag också agerat ridlärare åt Ella som ville rida på Svarten, grannens shetlandsponny. Det var tredje gången vi red och idag fick hon göra lite balansövningar samt fortsätta öva att trava på longerlinan. Gjorde också en sick-sack bana utav stenar som hon skulle öva att styra emellan, banan slutade sedan men två stenar som hon skulle göra halt mellan.  Det gick mycket bra så vi får se vad vi hittar på nästa gång.


Lång cykeltur

Precis hemkommen från en över två mil lång cykeltur. Har inte cyklat sen i höstas eftersom jag inte har någon egen cykel här hos Pontus, så jag kommer väl få träningsverk säkert. Annars inget nytt under solen. Igår var jag ute och sprang ett varv sunt näset, gick trögt. Solade mest igår och nu ska jag snart iväg på tjejkväll hos Melinda, ska bli trevligt!

Vi ses.


Gårdagens ridning och långhelg

Igår red jag och Pontus till planen igen. Tanken var att Pontus skulle filma mig, filmerna blev många men korta så jag ska försöka redigera ihop dem på något fiffigt sätt, men det lär ju ta tid för mig. Ridningen gick bra, försökte tänka på de saker som jag såg från sist att jag behövde öva på, att räta upp mig mer och hålla händerna mer samlade. Försökte på galoppombyten och skänkelvikning, gick väl ganska bra. Galoppombytena gick ibland och ibland inte. Skänkelvikningen gick hyfsat, men det är hos mig det brister, kan ju inte sånna grejjer egentligen! Tur att Chino gör sitt bästa, stackarn förstår väl inte vad jag menar hela tiden.

Det visade sig också  att Pavven hade tappat en sko, så nu blir det ingen ridning förrän hovslagaren kommit. Det är skönt tycker Pontus.

Chino


Chino

Ofta när vi rider så måste vi gå en bit på landsvägen och det förvånar mig verkligen att många bilar inte ens saktar in. Ibland är det snarare så att de gasar och kör förbi. Ingen av hästarna är det mista rädd för varje sig bilar eller bussar men jag blir ändå helt tokig på att bilförarna kan bete sig så. Det slutar alltid med att jag gör en ful gest, och jag hoppas verkligen att dom ser.

Nu väntar långhelg, vi ska massa god mat och hoppas på fint väder!

Soleil

Jag tillbringar min tid med att sola på altanen, äntligen! Har börjat läsa en av Herman Lindqvists böcker om Sverige, vi får se hur länge jag orkar. Är ju intresserad men ibland inte tillräckligt.

Har försökt ladda upp filmklipp här på bloggen men det går inge vidare. Anledningen är att filmen har fel fomrat och jag (eller Pontus..) måste få den till ett annat format. Varför han man inte gjort så att det bara finns ett format .film liksom?


Bio

Nu ska jag strax ta bussen in till Borås. Tänkte kolla om det finns något kvar av Matthew Williamson's kollektion på H&M och ikväll ska jag och Pontus se Änglar och Demoner på bio. Tyckte att DaVinci-koden var sådär på bio, men älskade båda böckerna när jag läste dem.

Vad annars, igår kväll red jag och Pontus en ridtur. Han vägrade däremot att ha ridbyxor på sig och jag får inte visa några kort, men det gick jättebra. Nej nu måste jag kila till busses, vi ses!

Ett under..

.. är det verkligen att jag har sagt upp min prenumeration på Damernas Värld. I TID. Det vill säga i tid innan jag automatiskt fick fler tidningar och ytterligare inbetalningskort, betydligt dyrare än den superbilliga prenumerationen jag nu har haft. Självklart skulle damen i kundtjänsten försöka sälja på mig ytterligare tidningar rabblandes  alla möjliga rabatter, men jag stod emot, hård som sten.


Onsdag

GIck upp "tidigt" idag och promenerade till och med min morgonpromenad, oups det var säkert en vecka sedan sist.

Det jag fördriver tiden med idag är denna blogg. Men nu har jag läst alla inlägg i hennes history så jag funderar istället på att skicka in ansökan till ett bankjobb. Inte en så dum idé.

Peace.

Inspiration

SVT visade förra veckan ett väldigt intressant program som jag tänkte skriva om men som inte ännu har blivit av. Det var en dokumentär som handlade om Hans Rosling, professor i Internationell hälsa vid Karolinska institutet.

En fantastiskt inspirerande människa som får en att reflektera över vad som egentligen är viktigt i livet och världen. Jag känner ibland en stark önskan att kunna förändra något, det behöver inte vara stort, men något litet. Något som har betydelse för andra människor som själva inte har möjlighet att leva det liv som jag har priviligertas till att få göra. Jag rekommenderar verkligen att titta på dokumentären, istället för att titta på ett avsnitt av Desperate housewifes, Gossip girl eller whatever....


Helgen

Igår var Pontus födelsedag, vilket firades med fika tillsammans med närmast sörjande. På kvällen efter lite omständigheter fick han också följa med ut och rida, fast det verkligen inte är något intresse han har. Tack för att du alltid ställer upp på mig och mina idéer ♥.   

I fredags var vi ute i staden och gick på Big Comedy, vilket var väldigt roligt. Två timmar stand-up med Peter Wahlbäck, Lennie Norman, David Batra, Johan Rehborg, Henrik Shyffert, Petra Mede och Johan Glans. Dom är alla verkligen helt sjuka i huvudet, men det ska man väl vara för att vara komiker antar jag. Efteråt givk vi och åt på en väldigt trevlig restaurang. Som vanligt beställer jag alltid något annat än de flesta övriga, vilket jag även gjorde i fredags, det slutar alltid med att jag ångrar mig. Det jag väljer är aldrig lika gott som de andras. Är det inte så att en del personer alltid har det här problemet? Jag är definitivt en av dem. Med förrätten och efterrätten var i allafall lika goda som de andras (om inte godare).

Nu ska jag röja här hemma, så det kan bli något vettigt gjort efter det!

Ses..

Fina fredag

Har precis varit på en underbar ridtur tillsammans med Matilda. Idag red jag Chino som är ett stort svenskt halvblod och gammal dressyrhäst, något som verkligen märks. Väldig lyhörd och lätt att samla, rolig att rida helt enkelt! Känner att jag skulle vilja lära mig massor, dressyr i alla former, hoppning och massor annat .. efter ett uppehåll på tio år eller nåt. Roligt att gamla intressen kan komma tillbaka!

Bild från tidigare ridtur, jag på Pavven till vänster och Matilda och Chino till höger.


Nu är det dags att piffa lite inför i eftermiddag, ska på lite happening efter Pontus jobb eftersom han fyller år i helgen, hoppas det blir skoj! Ha en bra helg!

26 min 40 sek

Väldigt nöjd med min tid på Vårruset, hade som mål att skringa under 30 min och helst under 27 min, och det klarade jag ju. Perfect. Det var i och för sig ganska jobbigt och sista kilometern var lite seg, men inga större missöden. Mina knän gillar däremot inte att springa på asfalt, vilket är lite tråkigt. Skulle vara trist om man i framtiden får värre problem, hoppas inte det.

Trist med regn utanför fönstet, tror att jag bakar lite till P:s födelsedag.


Vårruset

Nu är det inte lång tid kvar tills vi åker till Halmstad och springer vårruset! Ska bli trevligt, hoppas bara på lite bättre väder och gärna lite sol ikväll! Har inga större förhoppningar på att presetera jättebra på grund av slarv med träningen, men hoppas på en tid under 30 min.


Skit

Har försökt att blogga i flera dagar genom att lägga upp bilder, vilket inte går eftersom blogg.se kan vara den sämsta tjänst ever. Suck. Om det är något som irriterar mig är det när teknik inte fungerar, där har jag noll tålamod.

RSS 2.0